Oppdal Hytteforening mener at Oppdal har de beste naturgitte forutsetningene for å være en attraktiv vinterdestinasjon, men vi savner en tydelig bærekraftsprofil. For oss hytteeiere er et skiløypenett av høy kvalitet og med forutsigbarhet avgjørende for hyttebruken. Oppdal må passe på å ikke miste markedsandeler som vinterdestinasjon.
Bærekraftige veivalg handler om å ta vare på de grunnleggende behovene til dagens fritidsinnbyggere, uten å ødelegge for fremtidige generasjoner. Å verne viktige naturområder, legge flere skiløyper på vei, bygge en god infrastruktur med toaletter, parkeringsplasser og spisemuligheter ved utfartsområdene er et tilbud fritidsbefolkningen etterlyser.
Klimautfordringene viser at vintrene blir kortere og somrene mer regnfulle. Derfor må ikke Oppdal gå motsatt vei enn sine konkurrenter med å brøyte flere veier, men heller legge skiløyper på vei for å sikre lang sesong.
Trondheim kommune har et mer forutsigbart og bedre tilrettelagt vintertilbud til sine innbyggere:
Vi hytteeiere er mest opptatt av gode og forutsigbare skiløyper:
Det er kritisk at over 1000 hytteeiere i Gjevilvassdalen står uten skiløyper og tilgang til stamløypenettet. I tillegg har 200 hytteeiere i selve Gjevilvassdalen fått en vanskelig tilgang til sin egen hytte 18 uker i året.
Oppdal har de senere årene hatt en eventyrlig vekst i antall hytter og fritidsinnbyggere. I tråd med den økende hytteutbyggingen må skiløypetilbudet og infrastrukturen økes, og ikke nedskaleres slik som i dag. 12 millioner av eiendomsskatten fra boliger og fritidsboliger er avsatt til infrastrukturfondet og skal gå tilbake til Oppdalssamfunnet til gode infrastrukturtiltak.
Oppdal har hatt en solid økonomisk vekst takket værefritidsinnbyggerne sine. Kommunen kan ikke si ja til mer hyttebygging, uten å legge til rette for at folk får brukt
hytta si. Det blir som å kjøpe ny bil og ikke få service på den i etterkant.
Oppdal taper millioner på krangling og dårlig samhandling:
Med et bedre og forutsigbart vintertilbud vil nok næringslivet blomstre og antall besøksdøgn på hytta økes.
Gi oss i det minste stamløypenettet tilbake!
Slutt å krangle, begynn å samhandle, slik blir det verdiskaping. Noen private popup løyper i Gjevilvassdalen holder ikke til dagens standard
Bedre samhandling for felles nytteverdi gir økt verdiskaping!
Oppdal Hytteforening har sendt innspill om friluftsinfrastruktur og fortetting i kommuneplanens samfunnsdel. I kommuneplanens arealdel har vi sendt inn merknader til mål 9 om bærekraftig fritidsboligutvikling og besøksforvaltning.
Les merFritidsboligundersøkelsen er gjennomført av Nasjonalparken Næringshage på vegne av Oppdal kommune. Målet med fritidsboligundersøkelsen er å gi Oppdal kommune økt og oppdatert kunnskap og innsikt i fritidsinnbyggernes behov, tilfredshet, bruk, verdiskaping og verdier. De sier selv at resultatene vil bli brukt i kommunens framtidige planlegging og videreutvikling.
Les merTvangsmulkt ved feil inngjerding på hytta er nå tatt i bruk i Oppdal kommune. Har du rett inngjerding på din hytte? Tvangsmulkten er på 5000,- ved overtredelse, og løpende tvangsmulkt på kr 1000,- pr. dag om forholdet ved feil inngjerding ikke rettes innen fristen.
Les merFyll ut det digitale skjemaet slik at vi kan besvare deg fortest mulig