Oppdal Hytteforening (OHF) mener at alt av friluftsinfrastruktur, som skiløyper, sykkelstier, turstier, friluftsarenaer, bålplasser og gapahuker må være med i kommuneplanens arealdel. Å verne viktige naturområder, legge flere skiløyper på vei, bygge en god infrastruktur med toaletter, parkeringsplasser og spisemuligheter ved utfartsområdene er tilbud fritidsbefolkningen etterlyser.
OHF har innspill om:
I forslaget til ny kommuneplanens samfunnsdel legges det vekt på en bærekraftig utvikling og et sunt forhold mellom fastboende, fritidsboende, beiteinteresser og landskapsvern. Fortetting er et av samfunnets svar på å bedre utnyttelsen og balansen mellom menneskepåvirket og uberørt natur.
Som det fremgår av samfunnsdelen, forventes en utvikling hvor tomtene blir mindre, at bebyggelsen klynges sammen i større grad og at en derved oppnår en bedre utnyttelse av de arealene som samfunnet stiller til rådighet for bebyggelse.
I denne konteksten blir dagens bestemmelser rigide og statiske, og tar ikke inn over seg den nye utviklingen.
Merknader om:
Les hele vårt innspill: Innspill til kommuneplanens arealdel 2019-2030
OHF mener at et moderne, fremtidsrettet og utbygd sti- og løypenett er en forutsetning for at Oppdal kommune skal lykkes i å tilby det gode liv i ei attraktiv fjellbygd.
Fritidsinnbyggerne bidrar til kommunens og næringslivets inntektsgrunnlag på en måte som muliggjør steds- og næringsutvikling. Historisk ser man at en betydelig andel fritidsinnbyggere ikke oppfatter seg inkludert, men snarere som et nødvendig onde i Oppdalssamfunnet. OHF mener at en vellykket modernisering og videreutvikling av Oppdal forutsetter en tettere samhandling mellom Oppdal kommune og fritidsinnbyggerne.
Innspill om:
Les hele vårt innspill: Merknader til kommuneplanens samfunnsdel 2023-2033
Oppdal Hytteforening har sendt innspill om friluftsinfrastruktur og fortetting i kommuneplanens samfunnsdel. I kommuneplanens arealdel har vi sendt inn merknader til mål 9 om bærekraftig fritidsboligutvikling og besøksforvaltning.
Les merFritidsboligundersøkelsen er gjennomført av Nasjonalparken Næringshage på vegne av Oppdal kommune. Målet med fritidsboligundersøkelsen er å gi Oppdal kommune økt og oppdatert kunnskap og innsikt i fritidsinnbyggernes behov, tilfredshet, bruk, verdiskaping og verdier. De sier selv at resultatene vil bli brukt i kommunens framtidige planlegging og videreutvikling.
Les merTvangsmulkt ved feil inngjerding på hytta er nå tatt i bruk i Oppdal kommune. Har du rett inngjerding på din hytte? Tvangsmulkten er på 5000,- ved overtredelse, og løpende tvangsmulkt på kr 1000,- pr. dag om forholdet ved feil inngjerding ikke rettes innen fristen.
Les merFyll ut det digitale skjemaet slik at vi kan besvare deg fortest mulig